Újság!
Betöltés...

Zöldszoba a kertben

Ha szeretsz néha elbújni a világtól és szeretnéd ehhez igazítani a kültéri étkeződet, azaz szinte szobaszerűvé varázsolni, akkor szükséged van néhány dologra illetve némi türelemre, míg ez a meseszerű étkező létrejöhet a kertedben.


Természetesen nem vonták körbe fallal az egész teraszt, de az egyik sarka szobává lett alakítva jelképesen felakasztott ablakokkal és egy kis íróasztallal. A fém rácsot vadszőlővel futtatták be, ezzel is jelezve a tér határait, akár egy szoba esetében.

Mivel ez egy nyitott tetejű szoba, ezért praktikus és jól is mutat a faszékeket utánzó, fehér műanyag bútor-szett. A cserepes fácskák és puszpáng bokrok szintén kiemelik ennek a kerti garnitúrának a fehérségét.

Igazán nagyszerű ötletnek tartom ezt a kis sarkot, mert építkezési maradékokból/hulladékokból könnyedén összeállítható és lomtalanításkor (ha mázlink van) beszerezhető a dekoráció egy része is. Utána már csak a türelmi szintünk tesztelése következik.

Talán egy dologban változtatnék, az pedig a futónövény típusa. Én az örökzöld mellett teszem le a voksom, ami lehetne akár a borostyán is, de akár a most virágzó és mézédesen illatozó japán lonc (lonicera japonica) mellett is dönthetnék.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :