Újság!
Betöltés...

Saját készítésű botanikai képek - Csináld magad! (DIY)

Miért ne mutathatnánk be kertünk növényeit a lakásunk falain. Ami egy évszázaddal ezelőtt csak a megszállott botanikusok és természettudósok privilégiuma volt, azt a divat mára a kertszerető emberek számára is trendivé tette.


Ugye te is préseltél virágot és őszi faleveleket az iskolában? Ha neked is nagy élményt jelentett a természet egy darabjának időtlen rögzítése, akkor itt az ideje, hogy otthonod díszévé tedd azt, amit a kertedben olyannyira szeretsz.

Kertünk jelenleg telis - tele van szebbnél szebb ibolyákkal, amiket érdemes megörökíteni. Üvegezett képkeret mögé helyezve hónapokkal később is érzékelhetjük a tavasz egy ragyogó pillanatát. Arra mindenképp számítani kell, hogy a színek idővel sárgulnak és fakulnak, ami első olvasatra visszatetszést kelthet, de a vintage stílus rajongói számára ez csak előnyt jelenthet.

Hogy ne ragozzam tovább, irány virágot szedni és préselni!

Egy vaskos könyvet készítsünk elő a virágok préseléséhez.


A virágokat nem kell teljesen lecsupaszítani. A leveleikkel együtt kifejezetten szép látványt alkotnak majd.


Két ív selyempapír közé helyezd a virágokat úgy, hogy szirmaikat és leveleiket is megfelelő szögbe igazítod.

Ha végeztél rakd vissza a könyvespolcra a többi könyv közé.

Egy hét múlva csodásan kiszárított virágokkal fogsz találkozni.

Mivel könnyen törik ezért csak óvatosan szedd fel.

Ragaszd kemény fehér papírra és helyezd képkeretbe.
Egy idő után megfakulnak színei, de akkor majd újabb virágokkal kisérletezhetsz és így megmarad a folyamatos alkotás öröme is.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :