Újság!
Betöltés...

VI. Magyar Kertépítő verseny - Dekor&Mentha válogatás 2014- ben

A tegnap délelőtt nyílt Construma kiállítás "C" - pavilonjában szebbnél - szebb kertek fogadták a látogatókat.
Az idei témára (Család éve) - amit a versenyzőknek kertjeikben érzékelhetővé kellett tenni - jól érthető és izgalmasan változatos megoldások születtek.


Talán, amit elsőre érzékeltem, hogy jóval kevesebb versenyző indult idén, az elmúlt évekhez képest. Mintha a diák kategória kicsit megfogyatkozott volna, mert a szerda délelőtt kirakott táblákból ítélve nekem összesen kettő darab diák kategóriás kertet sikerült megszámolnom. 
Cserébe ezért a számszerű csökkenésért a megépített kertek olyan maximális látványt és kertérzetet ígérnek minden látogatónak, ami miatt mindenképp érdemes élőben is megnézni és végigsétálni a kerteket.

Rutinos látogatóként az első sétámat fotózás nélkül szoktam megejteni. Csak hagyom, hogy hassanak rám a kertek, majd utána igyekszem minden részletet lefotózni. Idén, szerencsére nem lehetett okom panaszra, mert az optimális fényviszonyoknak köszönhetően szinte minden kertről könnyedén készíthettem képeket.

Igen változatos kertekkel készültek az idei versenyzők is. Született itt piros fahidas Elvarázsolt kert, romantikus télikert tulipánokkal, természethű erdőrészlet kényelmes pihenővel vagy egy kis visszatekintés a gyerekkori emlékekbe. 

Kedvcsinálónak, íme néhány kép:

 





 

 


 
 
 
 



A 2014- es kiállítás április 2. és 6. között látogatható a Hungexpo, Budapesti Vásárközpont területén.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :