Újság!
Betöltés...

A kert designer kertje: Arne Maynard

Ez a 15. századi épület és a körülötte elterülő varázslatos kert Wales-ben található. Ráadásul egy neves kertdesigner Arne Maynard otthona nyújt ilyen szívet - lelket nyugtató látványt.

Érdemes pár percet elidőzni nála!


Ez a domboldalból kiemelkedő, ám a fák között mégis megbújó épület igen szokatlan látvány lehet errefelé, élénk, szinte a toszkán házakat idéző színével. Az én szememnek mégis nagyon jólesik ránézni.

A kert talán olyan lehet, mint egy titkos kert, ami sok év eltelte és sok - sok kertterv után, végül a wales-i domboldalon öltött formát. Telis-tele Arne kedvenc virágaival és kedvenc zöldségeivel. Jó ránézni minden egyes képre, mert egyszerűsége mögött olyan finom apró részleteket találunk, ami miatt egy abszolút inspiratív kertté válik, és ezért nehéz tőle szabadulni.

Ha valakinek annyira megtetszene, hogy utazni is hajlandó érte, akkor annak jó hír lehet, hogy a ház egy része vendégszobákká lett alakítva. Az összesen kettő darab vendégszobában  hangulatos enteriőr várja az erre járó, pihenni vágyó kertbarátokat.


Rögtön a bejárat felől egy formára nyírt örökzöldet találni, ami takar is, meg nem is.



A házba belépve, Arne kedvenc virágai nem csak a vázában, hanem a falakon is megjelennek.



Tökéletes lilaakác futtató a ház falától pár centire felszerelve.

A konyhához kapcsolódó kis terasz.



Arne kedvence a rebarbarás jam. Ezért kihasználva a kerítés vonalát, az ehhez szükséges rebarbara tövek a kerítésen kívül sorakoznak.












Fotók: Tom Mannion
Designer: Arne Maynard

Ha tetszett a kert, akkor ezzel a kis videóval még több kis apró részletet fedezhettek fel.


Summer At Allt-y-bela from Arne Maynard Garden Design on Vimeo.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :