Újság!
Betöltés...

Egy mediterrán gyöngyszem

Szeretem, ha egy kert már kívülről is ilyen csábítóan hívogató.
Amikor benyitottam mégsem számítottam ennyire jól megkomponált belső térre.


Természetesen tisztában vagyok vele, hogy itthon egy ehhez hasonló kertet csak nagy kompromisszumok árán lehetne megvalósítani (teleltetés, téli védelem), de érdemes megfigyelni az apró részleteket, mert átformálva a saját kertünkre és klímánkra sikerrel alkalmazhatjuk azokat.

Ahol épp nincsenek talajtakaró növények, ott biztosan találni cserepes növényeket, amelyek tovább díszítik a teret. A merész formájú növényeket közvetlenül társították egy teljesen megszokott, könnyed felépítésű növénnyel, például levendulával.

Ez a kert jó példa arra, hogy pozsgásokkal és kaktuszokkal kiegészített kertet is lehet virágzóan barátságos környezetté alakítani, ami jelen esetben egy kis panzió kültéri nappalijaként működik. Míg ez az oldal merész és minden szegletében izgalmas, a ház másik oldalán található zöld övezet lágy ívű növényektől tarkított, tömény illatfelhő. Ugyanis ez a kertrész már messziről illatozott a fűszernövények tömegétől. Egyszerűen rajongtam a sok féle zöld együttes látványáért, ami inkább egy erős illatfelhőbe burkolódzó zöld oázis, ahol jó lehet egy kicsit megpihenni vagy a fellelhető fűszerekkel valami igazán mediterrán ételt készíteni.

Gyertek egy napfényes kerti sétára!



 





 


 







Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


Szeretnél mindig frissen értesülni Újdonságainkról? 
Iratkozz fel a blog oldalán, vagy a Facebook oldalunkon a „Követés” funkciónál válaszd a „Megjelenítés elsőként” lehetőséget.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :