Újság!
Betöltés...

IKEA, ahol jól indult a nap!

Lassan nyakunkon az iskola start és az idei IKEA katalógus épp aktuálisan veti fel a témát:
Milyen egy kellemes reggel? Hogyan lehet kellemes a reggeli indulás? Te mit tartasz fontosnak a reggeli készülődésnél?

"A stílusos reggel nem rohanással és kapkodással kezdődik."
 - talán ez is lehetne az IKEA idei mottója.

IKEA 2014 katalógus borító:
Egyik reggel az IKEA-ban ébredtem. ;)
Ha engem kérdeztek, akkor itt - ott kilógok a statisztikából, mégis úgy gondolom, hogy érdemes végig olvasni, mert annyira rólunk szól.  Akár egy tükör a fáradt reggeleken, amikor döbbenten ébredsz rá, hogy néhány ponton talán érdemes lenne változtatni a reggeli ritmuson, vagy pont tökéletes minden úgy, ahogy van.... :)

"A magyarok felmérésben nyilatkoztak arról, hogy mi kell ahhoz, hogy elinduljon a nap. 57% kávé nélkül el se tudja képzelni az ébredést, 36%-nak kell egy frissítő zuhany, 21% inkább letelepszik egy kicsit a TV elé. Sportolni viszont nem igazán szeretünk: csak 7%-unk tornázik, 1%-unk fut reggelente. Ám a párok 16%-nál belefér némi gyengédség is.

A felmérésből kiderült, hogy a szülők többsége arra törekszik, hogy a reggeli riadót kellemesebbé tegye a gyerekeinek. 44% kedves szavakkal és néhány puszival (38%) ébreszti a kicsiket. 87% arról számolt be, hogy bizony a gyerekek gyakran belopódznak a szülői ágyba.

A házikedvenc tartók harmada megengedi, hogy a négylábú családtag bejárjon az ágyba, az idősebb korosztály ebből a szempontból engedékenyebb.

Ötödünk üres hassal hagyja el a lakást, az internetre ugyanakkor éhezünk. 28%-unk reggelente egy kis netezéssel tölti az időt, 18% az okostelefonját és a közösségi csatornákat böngészi.

A kutatásból kiderült, hogy korán kelő nép a magyar: 38% 6 óra előtt, vagy 6-7 óra (38%) között, az ébresztőóra első csörgésére kiugrik az ágyból, míg a globális átlagot nézve a világ nagyvárosaiban csak 15% hajlandó 6-nál korábbra állítani az órát.
Míg világszerte az emberek többsége átlagosan 1 óra 37 perc alatt indul el otthonról, 43%-unknak erre elég fél, maximum 1 óra."

Ti hogy érzitek magatokat reggeli készülődés közben?
Mi az a pont, ahol javítanál a napi ritmusodon?
Az IKEA ehhez rendszerez, színez, ötletes megoldásokat ad és biztosítja a kellemes otthon légkörét.




 
 

Forrás: IKEA

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :