Újság!
Betöltés...

Egy virágágyás-verseny képekben

Hogyan változnak virágágyásaink a XXI. században? Milyen irányzatok, színek és formák lesznek a mérvadóak?
A most következő képeken egy virágágyás versenyről láthattok részleteket. A meglepően egyszerű és hétköznapi növényekből összeállított kompozíciók, hihetetlenül látványos megoldásokat vonultatnak fel. A színek harmonikusan illeszkednek egymáshoz, miközben a gyengének tűnő virágszárak egy egész sövényt képeznek a zöld gyepen.



Ebbe a zárt kert részbe először be se akartam menni, ám hirtelen megláttam az egymás után sorakozó színes virágágyásokat és innentől kezdve már nem volt megállás fotóznom kellett az épp soron következő virágos ágyást.
Jóval később jutott el a tudatomig, hogy itt bizony verseny kertekről van szó és nem feltétlen egy átlagos francia városi kertről. (bár, itt azok is nagyon izgalmasak, ahogy azt majd a következő posztokban láthatjátok...)

Bármerre néztem, minden ágyásban találtam egy - egy meglepetés növényt: hol egy articsókát, egy ricinust vagy épp egy disznóparéjt, és mindezeket színárnyalathoz igazítva.

A verseny témája "Az illúzió" volt, ami láthatóan könnyedén kivitelezhető volt a versenyzők számára. Fantasztikusan sikerült ötlet-kertek jöttek létre, ahonnan a hétköznapi kertimádók bármikor meríthetnek a maguk számára inspirációkat.

Gyertek és ötleteljetek Ti is!



 


 




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :