Újság!
Betöltés...

Paperwhite, a karácsonyi nárcisz

Nárciszt télen? Esetleg karácsonyra? Ez nem egy elvetemült ötlet, sőt kifejezetten izgalmas kihívás és természetesen látványnak sem utolsó. Finom kecses virágai olyan eleganciával lebegnek a hosszú virágszárak felett, hogy az már szinte légiesnek tűnik.


Apró pici virágos kertemben nincs semmi boszorkányság. Csak egy kis odafigyelés, hogy olyan virághagymát válasszak, amit kifejezetten a szobai kertészkedés örömére találtak ki. Annyira gyors volt az egész folyamat, hogy akár gyerekekkel is élvezet lehet ezt a kompozíciót elkészíteni. Mert látni egy félig szunnyadó virághagyma ébredését, majd kivirágzását olyan örömöt jelent ebben az aludni készülő szürkeségben, amit nem tudok leírni szavakban.

Szükséges anyagok:

Fontos megemlíteni, hogy ilyen rövid idő alatt csak ezzel a virághagymával érünk el látványos eredményt. Mert összesen két hét alatt a semmiből virággá lett.

Ehhez szükségem volt egy öblös tálra, amit feltöltöttem kisméretű bazalt kavicsokkal, mert a fehér tálban jól mutatnak ezek a formás fekete kavicsok.



Majd öt mélyedést készítettem elő az öt virághagymának, amelyek kezdetben biztonsággal megtartották azokat a tálban.


Csak annyira töltöttem fel vízzel, hogy a virághagymáknak épp az aljáig érjen, így elkezdődhetett a gyökérképződés, viszont megóvtam őket attól, hogy megrothadjanak a tálban.

Ha karácsonyra szeretnél ilyen dekorációt az asztalra, akkor ünnep előtt 14 - 16 nappal érdemes elkészíteni ezt a tálat paper white nárciszokból. A növény számára ideális körülményeket szobahőmérsékleten, ablakfénynél tudod megteremteni. Eleinte elég volt 3 - 4 naponkénti locsolás, ám most hogy virágos állapotba került naponta kell feltöltenem a tálat.

A Paper White Nárcisz elsősorban szobai növényként tud ennyire látványos lenni!




Egy hét után


Második hét után 1 nappal



Ha megtetszett az ötlet, akkor még nem késő megrendelned.

Dekor&Mentha Shop vásárlás



Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :