Újság!
Betöltés...

Egy kert a gyarmati időkből

Jön a tavasz és én már alig várom, hogy kertet alkossak. Így aztán nem is véletlen, hogy ahol lehet virágokkal, virágágyásokkal és kertrészletekkel találkozok. 


Ebben a Virginia államban található parkban találni, az egykori kormányzó palotájához tartozó formális barokk kertet. Hagyományos virágok, formális veteményeságyások, rendezett és mértani terek.

Ezt a XVIII. századi kertet a történelmi dokumentumok és leírások alapján hozták újra létre. Jól látni a képeken, ahogy a haszonkertet határozottan elválasztja egy kerítés a ház körüli virágos parkos kerttől, a kor követelményei szerint .

A helyi kertészek csak korabeli szerszámokat használnak, ezzel is kihangsúlyozva a kert lényegét és a kort, amely így visszaköszön ránk.


 






Törött cserép jó mulcsrétegként  működik a szerszámos kamra környékén.

Virágoskert közvetlenül a ház mögött.

Fotók: Justine Hand

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :